Wigilia firmowa
Oferta wigilijna
Szanowni Państwo,
Dziękując za zainteresowanie Naszą Restauracją,
przedstawiamy przygotowane specjalnie dla Państwa propozycje menu na wigilię firmową
przy pięknie nakrytym stole, pełnym smakołyków, w odświętnej i ciepłej atmosferze
Świąt Bożego Narodzenia.
Zapraszamy do zapoznania się z Naszą ofertą.
Na Państwa życzenie możemy przygotować też opłatki.
PROPOZYCJE MENU WIGILIJNO-ŚWIĄTECZNE
Menu I
Zestaw I:
- Śledź w śmietanie podawany na jabłku
- Barszcz biały z grzybami
- karp panierowany z surówka z czerwonej kapusty, podawany z chałką lub ziemniakami
- Kompot z suszonych owoców
- Woda mineralna
- Kawa / herbata
Zestaw II:
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Barszcz czerwony z pasztecikiem
- Dorsz w sosie cytrynowym z kolorowym ryżem i szparagami
- Sernik z bakaliami
- Kompot z suszonych owoców
- Woda mineralna
- Kawa / herbata
Menu II
Zestaw I
- Śledź w sosie śliwkowo - korzennym
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Zupa grzybowa z łazankami
- Karp smażony panierowany z ziemniakamii surówką z czerwonej kapusty
- Ciasto z bakaliami
- Kompot z suszonych owoców
- Woda mineralna
- Kawa / herbata
Zestaw II
- Tatar z łososia wędzonego
- Gołabek z kaszą i grzybami
- Barszcz czerwony z uszkami
- Sandacz pieczony w białym winie podany z ryżem i zestawem surówek
- Sernik świąteczny
- Kompot z suszonych owoców
- Woda mineralna
- Kawa / herbata
Menu III
Zestaw I
- Śledź w sosie korzenno-śliwkowym
- Barszcz czerwony z uszkami
- Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim z sosem borowikowym, rolada z ziemniaków, surówka z białej kapusty
- Strudel jabłkowy z bakaliami w sosie waniliowo-karmelowym
- Kompot z suszonych owoców
- Woda mineralna
- Kawa / herbata
Zestaw II
- Kulebiak z sosem borowikowym
- Żurek z białą kiełbasą
- Żeberka w przyprawach korzennych i w cynamonie, ziemniaki opiekane, sałata
- Pieczone jabłko nadziewane bakaliami w sosie żurawinowym, gałka lodów cytrynowych i bita śmietana
- Kompot z suszonych owoców
- Woda mineralna
- Kawa / herbata
Zestaw III
- Łosoś marynowany w galarecie warzywnej
- Zupa grzybowa z łazankami
- Pierś z kaczki, jabłko pieczone z żurawiną i majerankiem, zapiekane ziemniaki
- Ciasto piernikowe z dżemem z pomarańczy i włoskimi orzechami w sosie imbirowo - karmelowym z tymiankiem
- Kompot z suszonych owoców
- Woda mineralna
- Kawa / herbata
Zestaw IV
- Rolada z łososia i sandacza w sosie majonezowym
- Zupa chrzanowa z wędzonką
- Polędwiczki wieprzowe w kapuście z musem z kurczaka z sosem z kurek i suszonych pomidorów, tarta cebulowo-brokułowa, sałata mieszana
- Zestaw ciast świątecznych
- Kompot z suszonych owoców
- Woda mineralna
- Kawa / herbata
Zestaw V
- Łosoś wędzony na melonie z sosem ziołowym
- Rosół z kluseczkami drobiowymi i makaronem
- 3 rodzaje ryb ( łosoś, dorsz, pstrąg ) , tarta z karmelizowaną cebulą i szpinakiem i serem pleśniowym, sałata
- Kompozycja lodów z sosami w dwóch smakach malinowym i czekoladowym z suszonymi owocami
- Kompot z suszonych owoców
- Woda mineralna
- Kawa / herbata
W cenie zamówionego obiadu proponujemy Państwu odpowiednią do okoliczności dekorację stołów, oprawę muzyczną, kompozycje ze świeżych kwiatów, świece, serwetki, obsługę kelnerską – staramy się uwzględnić wszelkie Państwa preferencje w tych kwestiach, dlatego wszystkie szczegóły ustalane są indywidualnie.
W razie wszelkich pytań i sugestii pozostajemy do Państwa dyspozycji.
W razie pytań zapraszamy do kontaktu:
Hotel Polonia
Ul. Basztowa 25
31-156 Kraków
Tel: 12 422 12 33
E-mail: restauracja@hotel-polonia.com.pl